Serveringstillstånd

LÄS MER

Om du vill servera alkohol måste du i de flesta fall ha serveringstillstånd, dessutom måste du även servera mat lagad från råvaror i lokaler som är lämpliga och säkra. För att få tillstånd krävs det också att du uppfyller lagens krav på ekonomisk och personlig skötsamhet.

Du ansöker om tillståndet hos tillståndsenheten på Kommunalförbundet Hälsingland som handlägger ärenden för Ovanåkers, Söderhamns och Bollnäs kommuner.

Tillståndsenheten vill ha ett bra och nära samarbete, med alla som jobbar med en så viktig sak som goda mötesplatser och besvarar gärna dina frågor om hur det går till att få serveringstillstånd. Besök oss gärna i våra lokaler på Räddningstjänsten i Bollnäs innan du börjar ansöka, så kan vi guida dig genom ansöknings-processen.

Ansökan görs via våra E-tjänster för serveringstillstånd

För att göra en ansökan behöver du inga inloggningsuppgifter, men se till att ha alla handlingar du behöver klara att bifoga till ansökan, innan du börjar ansöka på e-tjänsterna. Det går att komplettera med handlingar i efterhand men gör att din ansökan tar längre tid.

Frågor om e-tjänsten

Kommunalförbundet Hälsingland
info@kfhalsingland.se
540 000
www.kfhalsingland.se/