Ekonomiskt bistånd - Ansökan

Den här tjänsten kräver inloggning
LÄS MER

E-tjänsten är för dig som vill ansöka om försörjningsstöd/ekonomiskt bistånd.

Även du som inte redan har ett pågående ärende hos Försörjningsstödsenheten kan göra en ansökan via e-tjänsten. Efter gjord ansökan kommer du att kontaktas av en socialsekreterare och ytterligare handlingar kommer att begäras in för att utreda din ansökan.

Vill eller kan du inte lämna in en digital ansökan går det även bra att lämna in en pappersansökan. Ansökningsblanketten finns då att skriva ut här till höger under "Hämta blankett", det går också bra att hämta en blankett vid Individ- och familjeomsorgen på Realskolegatan 5 i Bollnäs.

De uppgifter som du lämnar vid ansökan måste vid kontroll kunna styrkas med giltiga underlag. Försörjningsstödsenheten anmäler alla misstänkta bidragsbrott enligt 6 § Bidragsbrottslagen.

Kontakt
Är du osäker på hur du ska göra eller om du har några funderingar kan du vända dig till Individ- och familjeomsorgens reception. Om du vill komma i kontakt med en socialsekreterare kan du ringa via receptionen på Försörjningsstödsenhetens telefontid.

Telefonnummer till Individ- och familjeomsorgens reception: 0278 – 251 90
E-post till Individ- och familjeomsorgens reception: soc.reception@bollnas.se

Telefontid för socialsekreterare vid Försörjningsstödsenheten:
8.30 – 9.30 måndag, tisdag, torsdag och fredag.

Det här krävs av dig innan du kan få försörjningsstöd
Du måste själv aktivt arbeta för att bli självförsörjande för att ha rätt till försörjningsstöd. Är du arbetslös behöver du vara inskriven på Arbetsförmedlingen och söka arbete dagligen.

Kan du inte arbeta av hälsoskäl behöver du vara sjukskriven och ha ett aktuellt läkarintyg. Du har ett ansvar att planera för din ekonomiska situation vilket innebär att om någon av dina ersättningar som till exempel bostadsbidrag eller föräldrapenning upphör behöver du i god tid ansöka på nytt. Försörjningsstödet ersätter inte förlorad inkomst.

Är du gift/sambo ansöker ni tillsammans om försörjningsstöd, vi räknar med hushållets alla inkomster.

Mer information om ekonomiskt stöd:
https://bollnas.se/ekonomiskt-bistand

 

Personuppgiftsansvarig

Socialförvaltningen
bollnas@bollnas.se

Du kommer att gå igenom följande steg:

Föregående Nästa